19.01.23: Enova-støtte til energitiltak

NRK Vestfold og Telemark dokumenterer Sastechs kompetanse. Prosjektleder Pål Herman Solberg forklarer i dette innslaget hva vi gjorde ved Andebu Næringspark:

https://tv.nrk.no/serie/distriktsnyheter-fra-vestfold-og-telemark/202301/DKVT98011923 (kapittel 2 som starter ved 28 sekunder).

22.12.22: Sastech og Neogrid Technologies kjøper IC-Meter

Energioptimaliseringsselskapet SASTECH AS fra Norge og Neogrid Technologies ApS fra Danmark har gått sammen om å kjøpe rettighetene til IC-Meter.

IC-Meter er i dag kjent for sine sensorer som produserer verdifulle nøkkeltall, gir brukervennlige rapporter og er et avgjørende element innen styring og kontroll av inneklima.

Daglig leder i Sastech Roy Bonnegolt

Sastech har i lengre tid benyttet IC-Meters sensorer som en del av kartleggingen av bedrifter som gjennomfører energioptimalisering. CEO Roy Bonnegolt uttaler at «Rettighetene til IC-Meter og samarbeidet med Neogrid Technologies gir SASTECH forsterkede muligheter både innen energikartlegging og analyse. I tillegg er det en styrke for SASTECH å få en velrenommert partner som kjenner IC-Meter godt, med på laget når denne plattformen nå skal utvikles videre.»

Les hele pressemeldingen her:

01.11.22: Sastech sikrer 300 millioner i investeringskapital til energioptimalisering

  • Sastech har signert en avtale om finansiering av optimaliseringsprosjekter med det sveitsiske energieffektiviseringsfondet SUSI Partners
  • Avtalen gir Sastechs kunder muligheten til å gjennomføre installasjon av komponenter og programvare uten å måtte ta investeringskostnadene selv.
  • Finansiering av prosjekter, utviklet og gjennomført av Sastech, vil bli gjort gjennom SUSI Partners’ Energy Efficiency Fund II, som har en kapitalbase på 289 millioner EURO

«At vi i Sastech nå har muligheten til å ta investeringen dersom kunden selv ikke ønsker å investere, er en “game changer” som markant vil øke mulighetene for energioptimalisering, redusere CO-2 utslipp og kutte kostnader for våre kunder» sier CEO Roy Bonnegolt.

Les hele pressemeldingen her:

13.10.22, an.no: Vokser på perfekt storm: – Vi planlegger å doble staben

De ansatte i Sastech har spesialisert seg på å gjøre om eldre, energislukende næringsbygg til grønne fyrtårn.

Meløy-selskapet Sastech har spesialisert seg på å gjøre eldre næringsbygg mer energieffektive. Vedlikeholdssjef Reidar Wenberg, produksjonssjef Nick Ludvik Olsen og driftsdirektør Anders Marken Strøm sammen med daglig leder Roy Bonnegolt. Foto: Johan Votvik

Les artikkelen her (abonnement): https://www.an.no/vokser-pa-perfekt-storm-vi-planlegger-a-doble-staben/s/5-4-1666597

15.09.2022, TU.no: Energispareselskap venter oppsving med strømstøtte til bedrifter

Prosjektleder Pål Solberg viser fram styringssystemet de har installert hos Ernex. Samlet sett forventer de å spare 40 prosent av strømforbruket. Foto: Eirik Helland Urke

Les artikkelen her: https://www.tu.no/artikler/energispareselskap-venter-oppsving-med-stromstotte-til-bedrifter-br/522213?key=FI4fTmTW

**********************

23.6.2022, itbaktuelt.no: Energiovervåkning og styring fra Wago ga besparelser på 24 prosent!

Bilde venstre: Eksisterende el-kjele får nytt liv. Det trekkes signalkabel mellom el-kjele og WAGO-PLS for styring og overvåking. Bilde i midten: Pål Herman Solberg setter inn alle sikringene tilbake i el-kjelen. Det er viktig at alle trinnene til el-kjelen kan styres elektronisk og optimalt.

Les hele artikkelen her: Energiovervåkning og styring fra Wago ga besparelser på 24 prosent – ITBaktuelt.no