TU.no: Energispareselskap venter oppsving med strømstøtte til bedrifter

Prosjektleder Pål Solberg viser fram styringssystemet de har installert hos Ernex. Samlet sett forventer de å spare 40 prosent av strømforbruket. Foto: Eirik Helland Urke

Tistedal: Prosjektleder Pål Solberg åpner døren til elkjelen i kjelleren i det gamle industrilokalet til Ernex, bedriften som er mest kjent for å produsere Gjerdesagen, og viser hvor de har gått inn for å programmere kjelen til ikke å bruke strøm når prisene er på sitt høyeste. 

Elkjelen var den desidert største kilden til unødvendig strømforbruk. Ved å legge inn en algoritme som styrer forbruket basert på data fra værmeldinger, energibørsen og når de har behov, er Solberg nesten halvveis til målet om å kutte 40 prosent av energiforbruket for metallvareprodusenten. 

Les hele artikkelen her: https://www.tu.no/artikler/energispareselskap-venter-oppsving-med-stromstotte-til-bedrifter-br/522213?key=FI4fTmTW

Solpaneler på fasade er et godt alternativ!

Solcellepaneler på tak og yttervegger er en optimal kombinasjon for å utnytte mest mulig av solenergien som treffer en bygning. Dette er et lavterskel klimatiltak. Solcellepaneler er en enkel installasjon som ikke medfører noen problemer i driftsperioden. Det er ingen bevegelige deler, ingen deler å smøre, reparere eller erstatte. Solcellepaneler har en stor miljøfordel, samtidig som de også er lønnsomme!

Call Now ButtonGRATIS BEFARING!